ZAMAN sekarang ni kalau nak buat business, fikiran mesti kreatif agar mampu mengeluarkan produk-produk yang unik dan berupaya menarik perhatian orang ramai.
Kalau kita buat business sama je dengan orang lain, kemungkinan ia tidak begitu berjaya mendapat perhatian dalam kalangan pelanggan sasaran kita.
Sebagai contoh, ada satu gerai di Baling, Kedah yang mengamalkan konsep makan laksa utara dan mi kari dalam cawan plastik dengan menggunakan straw.
Wow, hipster habis tu! Langsung tidak pernah dibuat orang.
Laksa dan mi kari sedut hanya dijual dengan harga RM2.50 dan gerai itu turut menjual minuman selain menyediakan tempat untuk menjamu selera di situ.
Macam menarik je kan konsepnya, jadi buat anda yang tinggal berdekatan, jangan lupa singgah di Simpang 3, Jerai, Kupang, Baling untuk merasai sendiri kelazatan laksa dan mi kari sedut dengan menggunakan straw sahaja. –
Kalau kita buat business sama je dengan orang lain, kemungkinan ia tidak begitu berjaya mendapat perhatian dalam kalangan pelanggan sasaran kita.
Sebagai contoh, ada satu gerai di Baling, Kedah yang mengamalkan konsep makan laksa utara dan mi kari dalam cawan plastik dengan menggunakan straw.
Wow, hipster habis tu! Langsung tidak pernah dibuat orang.
Laksa dan mi kari sedut hanya dijual dengan harga RM2.50 dan gerai itu turut menjual minuman selain menyediakan tempat untuk menjamu selera di situ.
Macam menarik je kan konsepnya, jadi buat anda yang tinggal berdekatan, jangan lupa singgah di Simpang 3, Jerai, Kupang, Baling untuk merasai sendiri kelazatan laksa dan mi kari sedut dengan menggunakan straw sahaja. –